Masszázs tanácsadó a matracportálon

Ha matrac, akkor Matracportal!

Számolja ki kényelme zálogát, mennyibe kerül
Ismerje meg a Feng Shui és a Kínai asztrológia hatásait a lakberendezésre és mindennapi életünkre.
Álomfejtés, mit mutatnak az álmaink?
Döntse el Ön. Válaszaival a matracgyártók csak előrébb jutnak.
A Matracportal partnerei akik az Ön kényelméért dolgoznak.
Találja meg a legjobb áron a matracokat. Akciók!
Adok-veszek, apróhirdetés.
Ajánló

Keresés

Keresendő szó:

Matrac szavazás

Mit szeretsz a lejobban csinálni egy hosszúra nyúlt hétvégén?

Álomvilág

Gólya

a termékenység szimbóluma: vágyteljesítő álom gólyát látni: gyermek születik fiatal gólyákat fészekben látni: óvodával vagy más gyermekintézménnyel lesz dolgunk

Összes alvás szakszóhoz

Cikkek - Masszázs tanácsadó a matracportálon

 
Szerző: Matracportál
Dátum: 2010-03-26
Rácsik Dezső Masszőr

Célom, hogy mind a Keleti, mind a Nyugati masszázs rejtelmeit, kulisszatitkait elsajátítsam, és ezzel a tudással segíteni tudjak más emberek fájdalmának csillapításában, elmulasztásában. Teszem ezt már közel egy évtizede, tudásomat, ismereteimet továbbfejlesztve.Számomra a masszírozás nem munka, hanem életforma és hobbi is egyszerre.

Bemutatkozás

Rácsik Dezső masszőr vagyok.Közel 15 éve szenvedek erőteljes háti fájdalmakkal és miután megismerkedtem a masszázs gyógyító, fájdalomcsillapító tulajdonságával elhatároztam, hogy megszerzem ezt a különleges tudást.
Célom, hogy mind a Keleti, mind a Nyugati masszázs rejtelmeit, kulisszatitkait elsajátítsam, és ezzel a tudással segíteni tudjak más emberek fájdalmának csillapításában, elmulasztásában. Teszem ezt már közel egy évtizede, tudásomat, ismereteimet továbbfejlesztve.Számomra a masszírozás nem munka, hanem életforma és hobbi is egyszerre.Energiával tölt fel, és így én is energiát tudok vendégeimnek átadni. Fontosnak tartom a masszázshoz a megfelelő hangulat megteremtését.

Az utóbbi években végzett tanulmányaim a keleti masszázskultúra megismerésére irányult, aminek mind technikai, mind filozófiai oldala nagyon megfogott.Megtanultam, hogy az embert nem csak testileg, hanem lelkileg is kezelni kell és így, ha a kettő összhangba kerül egymással, akkor az csodát jelent a kezelt és a kezelő ember számára.Ha ezt a szemléletet nézzük, akkor sok a mindennapokban tapasztalt probléma megoldhatóvá válik.Ilyen például a hosszú ideje fennálló alvászavar is, amit a nem megfelelő fekhely, a nem megfelelően elhelyezett ágy mellett a mindennapi stressz is okozni tud. Ezt a problémát is hatékonyan lehet kezelni akkor, ha figyelembe vesszük a test és a lélek összhangját és kezeljük mind a kettőt.

Eddigi ismereteimet szeretném még bővíteni, hogy tudásommal segíteni tudjak az arra rászoruló embertársaimon.Egy kellemes relaxációs zene nagy mértékben hozzá tud járulni a lazításhoz, a nyugalom megteremtéséhez. Közel 19 évig hangszeres zenét tanultam, így ezen tanulmányaimat felhasználva, igény szerint a masszázs ritmusát a zene ritmusához igazítom ezzel egy egységes egészet képezve. Reményeim szerint mind több ember fogja megismerni a masszázs csodálatos világát, ehhez szeretnék segítséget adni itt a fórumon és személyesen is.

Kérdezzen bátran!

 

Alternatív gyógymódok

A fülgyertyázás egy több ezer évre visszamenő, ősi gyógymód, amit már a Hopi indiánok is alkalmaztak.Maga a gyertya kb 20 cm hosszú, a fül felé keskenyedő hengeres test.  A fülgyertya lassan, kb. 10-15 perc alatt szokott elégni, ezalatt az idő alatt  hőhatás keletkezik, mely átterjed a fülre, valamint a fül belsejére is. Mivel  a gyertya közel cső alakú, az égő láng alatt vákum keletkezik, amely szívóhatást alakít ki.  Ezáltal elszállítódnak a salakanyagok, megindul a  váladékfolyás.  A kéményhatás révén ezek egy része kijut a fülből és a gyertya belsejében lerakódik.  Az ingerek a fülön található reflexzónákra is hatnak, stimulálva többek között a garat nyirokrendszerét.  E fülakupunktúrás pontokat nehéz kezelni, mert a külső  hallójárat mélyén, a dobhártya közelében helyezkednek el.  A fülgyertya azonban ezeket a rejtett területeket is eléri.  Az inger a dobhártya közvetítésével eljut a középfül csontjain keresztül a belső fül területére is, s itt hat az egyensúlyi szervekre.  A vákuum- és hőhatás elősegíti a külső és középfül közötti nyomáskiegyenlítődést, és az Eustach-kürtön keresztül hat a garat képleteire is.

Rácsik Dezső István
Masszőr
Weblap

Vissza a hírek listájáhozOnline tanácsadás
Kérdező: PACSIKA JÁNOSNÉ
Kérdés: LUMBAGO ESETÉN MILYEN MATRAC VÁLASZTÁSA AZ IDEÁLIS, ILLETVE EGY MEGLEVŐ KEMÉNY MATRAC ESETÉN EGY 6CM VASTAGSÁGÚ MEMÓ ÓRIA MATRAC MEGOLDÁST JELENTHET-E?
A Válasz:

Kedves Pacsika Jánosné,

Köszönjük kérdését!

A lumbágó görög eredetű szó, aminek a jelentése deréktáji fájdalom. Mi az, ami a derékfájdalmat okozza? Ilyenkor nagyon sok okot, betegséget lehet találni.

A megfelelő matrac kiválasztása mindig nehéz, főleg akkor amikor már a betegség megjelent. Amennyiben meglévő matracára szeretne tenni fedőmatracot, vagy ha új matracot szeretne vásárolni, mindenekelőtt matracpróbát javasolnánk. Ezt általában megteheti a boltokban illetve vannak lehetőségek, ahol haza is viheti a terméket és saját otthonában próbálhatja ki az Önnek megfelelőt. A memory matracok és a biomatracok a legmegfelelőbbek az Ön számára. Üdvözlettel: Matracportál


Tovább az összes matrac tanácshoz
Ha kérdése van matraccal, ággyal, egyéb kiegészítővel vagy bármely kapcsolódó témával kapcsolatban kérdezze meg itt a Matrac Tanácsadás menüpont alatt.

Itt teheted fel kérdésed

Név*
A kérdés feltevőjeként fog mejelenni orvosunk számára a megadott név.
Email cím*
Erre az email címre fog érkezni egy értesítő email.
Kérdés*
A válaszra váró kérdés
Ellenőrzés*
Az ellenőrzés során a mezőben látható betűket és számokat pontosan írd be, ügyelve a kis és nagy betűkre is.

Matrac webshop ajánló
Tempur ORIGINAL 180*200*20 kifutó termék
Tempur ORIGINAL 180*200*20 kifutó termék
Egyedülálló nyomáscsökkentő hatásának köszönhetően a TEMPUR matracok...
839990 Ft
Tönköly párna 40*50
Tönköly párna 40*50
- A tönkölypelyvában lévő kovasav párolgása jótékony hatást gyakorol teste ...
4390 Ft
Sleep Easy Matrac 80x200 (NOVETEX)
Sleep Easy Matrac 80x200 (NOVETEX)
15 cm vastag polyuretán habból álló vákuum matrac, mely optimális tartást nyújt a test...
35990 Ft
Wellsoft papucs 34
Wellsoft papucs 34
A wellsoft papucs rendkívüli, egyedülálló puhasága úgy kényezteti fáradt lábait, mintha...
5290 Ft
Matrac fórum
Legújabb topikok:
Masszázs tanácsadás
Hétvégi pihenés
Hozzászóló: krzoli Hozzászólás: Sziasztok! Véletlenül találtam erre a szép oldalra! Nekem is gerincsérvem van, és a neten próbálok egy kis információhoz jutni. Sajnos nekem is nagyon rossz a matracom, és épp egy jó kis gerinces oldalon olvastam, hogy mennyire fontos, hogy az ember hogyan ül, és hogyan fejszik,...
Alvás ezoterika
Életünk egyik legnagyobb kihívása megtalálni azt, amit szeretettel, odaadással, szenvedéllyel tudunk művelni. Ez azért is komoly feladat, mert ahhoz, hogy optimális eredményre jussunk, érdeklődésünknek és tehetségünknek találkoznia... Hogyan is segíthet nekünk a feng shui?
Ez a hónap gyakorlatilag jót hoz mindenkinek anyagi téren. Karrier terén is gyakran lehet majd jó lépéseket tenni, hiszen a lehetőség adott lesz rá. Egészség terén azonban a legtöbb csillagjegy szülöttének oda kell figyelnie a... Januárban vigyázzunk az egészségünkre
Ajánló

Bejelentkezés

Termékkereső

Milyen terméket keres?
Akciós termék?
Milyen árkategóriában?
A honlap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Európai Unió támogatásával jött létre.