Masszázs tanácsadó a matracportálon

Ha matrac, akkor Matracportal!

Számolja ki kényelme zálogát, mennyibe kerül
Ismerje meg a Feng Shui és a Kínai asztrológia hatásait a lakberendezésre és mindennapi életünkre.
Álomfejtés, mit mutatnak az álmaink?
Döntse el Ön. Válaszaival a matracgyártók csak előrébb jutnak.
A Matracportal partnerei akik az Ön kényelméért dolgoznak.
Találja meg a legjobb áron a matracokat. Akciók!
Adok-veszek, apróhirdetés.
Ajánló

Keresés

Keresendő szó:

Matrac szavazás

Mit szeretsz a lejobban csinálni egy hosszúra nyúlt hétvégén?

Álomvilág

Baba

Egy baba mindig friss hírek érkeztét jelzik. Amennyiben a baba jó egészségenek örvend, mosolygós és kedves, akkor jó híreket kaphatunk. Ha viszont a baba sovány, rosszkedvű, akkor rossz híreket fogunk kapni. A baba még egy jellel tud szolgálni álmaink világában.  Ha...

Összes alvás szakszóhoz

Cikkek - Masszázs tanácsadó a matracportálon

 
Szerző: Matracportál
Dátum: 2010-03-26
Rácsik Dezső Masszőr

Célom, hogy mind a Keleti, mind a Nyugati masszázs rejtelmeit, kulisszatitkait elsajátítsam, és ezzel a tudással segíteni tudjak más emberek fájdalmának csillapításában, elmulasztásában. Teszem ezt már közel egy évtizede, tudásomat, ismereteimet továbbfejlesztve.Számomra a masszírozás nem munka, hanem életforma és hobbi is egyszerre.

Bemutatkozás

Rácsik Dezső masszőr vagyok.Közel 15 éve szenvedek erőteljes háti fájdalmakkal és miután megismerkedtem a masszázs gyógyító, fájdalomcsillapító tulajdonságával elhatároztam, hogy megszerzem ezt a különleges tudást.
Célom, hogy mind a Keleti, mind a Nyugati masszázs rejtelmeit, kulisszatitkait elsajátítsam, és ezzel a tudással segíteni tudjak más emberek fájdalmának csillapításában, elmulasztásában. Teszem ezt már közel egy évtizede, tudásomat, ismereteimet továbbfejlesztve.Számomra a masszírozás nem munka, hanem életforma és hobbi is egyszerre.Energiával tölt fel, és így én is energiát tudok vendégeimnek átadni. Fontosnak tartom a masszázshoz a megfelelő hangulat megteremtését.

Az utóbbi években végzett tanulmányaim a keleti masszázskultúra megismerésére irányult, aminek mind technikai, mind filozófiai oldala nagyon megfogott.Megtanultam, hogy az embert nem csak testileg, hanem lelkileg is kezelni kell és így, ha a kettő összhangba kerül egymással, akkor az csodát jelent a kezelt és a kezelő ember számára.Ha ezt a szemléletet nézzük, akkor sok a mindennapokban tapasztalt probléma megoldhatóvá válik.Ilyen például a hosszú ideje fennálló alvászavar is, amit a nem megfelelő fekhely, a nem megfelelően elhelyezett ágy mellett a mindennapi stressz is okozni tud. Ezt a problémát is hatékonyan lehet kezelni akkor, ha figyelembe vesszük a test és a lélek összhangját és kezeljük mind a kettőt.

Eddigi ismereteimet szeretném még bővíteni, hogy tudásommal segíteni tudjak az arra rászoruló embertársaimon.Egy kellemes relaxációs zene nagy mértékben hozzá tud járulni a lazításhoz, a nyugalom megteremtéséhez. Közel 19 évig hangszeres zenét tanultam, így ezen tanulmányaimat felhasználva, igény szerint a masszázs ritmusát a zene ritmusához igazítom ezzel egy egységes egészet képezve. Reményeim szerint mind több ember fogja megismerni a masszázs csodálatos világát, ehhez szeretnék segítséget adni itt a fórumon és személyesen is.

Kérdezzen bátran!

 

Alternatív gyógymódok

A fülgyertyázás egy több ezer évre visszamenő, ősi gyógymód, amit már a Hopi indiánok is alkalmaztak.Maga a gyertya kb 20 cm hosszú, a fül felé keskenyedő hengeres test.  A fülgyertya lassan, kb. 10-15 perc alatt szokott elégni, ezalatt az idő alatt  hőhatás keletkezik, mely átterjed a fülre, valamint a fül belsejére is. Mivel  a gyertya közel cső alakú, az égő láng alatt vákum keletkezik, amely szívóhatást alakít ki.  Ezáltal elszállítódnak a salakanyagok, megindul a  váladékfolyás.  A kéményhatás révén ezek egy része kijut a fülből és a gyertya belsejében lerakódik.  Az ingerek a fülön található reflexzónákra is hatnak, stimulálva többek között a garat nyirokrendszerét.  E fülakupunktúrás pontokat nehéz kezelni, mert a külső  hallójárat mélyén, a dobhártya közelében helyezkednek el.  A fülgyertya azonban ezeket a rejtett területeket is eléri.  Az inger a dobhártya közvetítésével eljut a középfül csontjain keresztül a belső fül területére is, s itt hat az egyensúlyi szervekre.  A vákuum- és hőhatás elősegíti a külső és középfül közötti nyomáskiegyenlítődést, és az Eustach-kürtön keresztül hat a garat képleteire is.

Rácsik Dezső István
Masszőr
Weblap

Vissza a hírek listájáhozOnline tanácsadás
Kérdező: PACSIKA JÁNOSNÉ
Kérdés: LUMBAGO ESETÉN MILYEN MATRAC VÁLASZTÁSA AZ IDEÁLIS, ILLETVE EGY MEGLEVŐ KEMÉNY MATRAC ESETÉN EGY 6CM VASTAGSÁGÚ MEMÓ ÓRIA MATRAC MEGOLDÁST JELENTHET-E?
A Válasz:

Kedves Pacsika Jánosné,

Köszönjük kérdését!

A lumbágó görög eredetű szó, aminek a jelentése deréktáji fájdalom. Mi az, ami a derékfájdalmat okozza? Ilyenkor nagyon sok okot, betegséget lehet találni.

A megfelelő matrac kiválasztása mindig nehéz, főleg akkor amikor már a betegség megjelent. Amennyiben meglévő matracára szeretne tenni fedőmatracot, vagy ha új matracot szeretne vásárolni, mindenekelőtt matracpróbát javasolnánk. Ezt általában megteheti a boltokban illetve vannak lehetőségek, ahol haza is viheti a terméket és saját otthonában próbálhatja ki az Önnek megfelelőt. A memory matracok és a biomatracok a legmegfelelőbbek az Ön számára. Üdvözlettel: Matracportál


Tovább az összes matrac tanácshoz
Ha kérdése van matraccal, ággyal, egyéb kiegészítővel vagy bármely kapcsolódó témával kapcsolatban kérdezze meg itt a Matrac Tanácsadás menüpont alatt.

Itt teheted fel kérdésed

Név*
A kérdés feltevőjeként fog mejelenni orvosunk számára a megadott név.
Email cím*
Erre az email címre fog érkezni egy értesítő email.
Kérdés*
A válaszra váró kérdés
Ellenőrzés*
Az ellenőrzés során a mezőben látható betűket és számokat pontosan írd be, ügyelve a kis és nagy betűkre is.

Matrac webshop ajánló
Tempur ORIGINAL 90*200*15 kifutó termék
Tempur ORIGINAL 90*200*15 kifutó termék
Egyedülálló nyomáscsökkentő hatásának köszönhetően a TEMPUR matracok...
282990 Ft
Tempur Fedőmatrac 160*200*7 cm
Tempur Fedőmatrac 160*200*7 cm
Egyedülálló nyomáscsökkentő hatásának köszönhetően a Tempur fedőmatrac fokozza a...
372990 Ft
Aromatasak
Aromatasak
Utántöltő aromatasak  aroma párnához 4 féle illatban! Használja párnába vagy akár...
1690 Ft
Tempur CLOUD 22 matrac 90*200 kifutó termék
Tempur CLOUD 22 matrac 90*200 kifutó termék
Kifejezetten azoknak ajánljuk, akik szeretik a lágy, puha, süppedős matracokat,...
389990 Ft
Matrac fórum
Legújabb topikok:
Masszázs tanácsadás
Hétvégi pihenés
Hozzászóló: krzoli Hozzászólás: Sziasztok! Véletlenül találtam erre a szép oldalra! Nekem is gerincsérvem van, és a neten próbálok egy kis információhoz jutni. Sajnos nekem is nagyon rossz a matracom, és épp egy jó kis gerinces oldalon olvastam, hogy mennyire fontos, hogy az ember hogyan ül, és hogyan fejszik,...
Alvás ezoterika
A test, lélek és szellem tisztasága, csak a környezet harmóniájával együtt érhető el. Akiről sugárzik a harmónia, annak rendezett a környezete is. Hogyan is tarsuk tisztán otthonunkat ? a feng shui módszer segít
Szerencsés hónap a disznóknak, romantikus a kutyáknak és megterhelő a patkányok számára. Olvassal el mi várható Önre a kínai horoszkóp szerint. ... Vajon mit hozz önnek a szeptemberi hónap?
Ajánló

Bejelentkezés

Termékkereső

Milyen terméket keres?
Akciós termék?
Milyen árkategóriában?
A honlap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Európai Unió támogatásával jött létre.